ABD harekat için gözünü Türk limanlarına dikti!

​The Telegraph gazetesinin kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, NATO, Rusya ile Avrupa'da bir savaş durumunda Amerikan askerlerini ve zırhlı araçlarını hızla ön saflara taşımak için bir plan üzerinde çalışıyor.

Haber: Yunus Akseki

The Telegraph gazetesinin kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, NATO, Rusya ile Avrupa'da bir savaş durumunda Amerikan askerlerini ve zırhlı araçlarını hızla ön saflara taşımak için bir plan üzerinde çalışıyor.

Uzmanlar, Amerikan Silahlı Kuvvetlerinin önceden belirlenmiş beş limandan birine indirilmesi ve ardından hazırlanan lojistik rotalar boyunca nakledilmesinin beklendiğini ifade ediyorlar. Ayrıca, Amerikan kuvvetlerinin Yunanistan ve Türkiye üzerinden de çıkarma yapabileceği belirtiliyor.

Harekata Türk limanlarını dahil etmek istiyor

İttifak, ABD kuvvetlerini Hollanda'ya çıkarmayı ve oradan demiryoluyla Almanya üzerinden Polonya'ya nakletmeyi planlıyor. Ayrıca, Norveç, İtalya, Yunanistan, Türkiye, İsveç, Finlandiya ve Baltık ülkeleri limanlarını da dahil etmek istiyor.

Belirlenmiş ve hazır ulaşım koridorları içinde ABD birlikleri "normalde uygulanan kısıtlamalar" olmadan hareket edebilecekler. NATO'nun Müşterek Destek ve Lojistik Komutanlığı (JSEC) Başkanı Korgeneral Alexander Solfrank'a göre, yeni plan bu tür riskler dikkate alınarak hazırlandı ve "sürdürülebilir" ulaşım zincirlerinin oluşturulmasını içeriyor.

Kaynak: Milat