81 ülkede yardım yapıldı

Bu yıl Ramazan ayında 81 ülke ve bölgede faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri Afrika'da birçok ülke ve bölgede Ramazan kumanyası ve sıcak yemek dağıtımı yaptı.

MİLAT/ ANKARA

Bu yıl Ramazan ayında 81 ülke ve bölgede faaliyet gösteren İHH, Ramazan ayının ilk gününden bu yana dünyanın birçok bölgesine ulaştı. Ekiplerimiz bölgelerde bulunan yardıma muhtaç ailelere Ramazan kumanyası ve sıcak yemek dağıtımı yaptı. Mali'nin doğu bölgesinde yer alan Sikasso'da yardıma muhtaç ailelere iftar yemeği veren İHH, çalışmalarına başkent Bamako'da devam etti. İHH ekipleri burada da ihtiyaç sahiplerine kumanya dağıtımı yaptı. Fildişi Sahili'nde yaşayan Müslümanlarla iftar yemeğinde buluşan İHH ekipleri, yardıma muhtaç ailelere hazırlanan kumanyaları verdi.

Yüzlerce aileye ramazan yardımı

Ramazan çalışmaları kapsamında Güney Afrika'ya ekiplerini gönderen İHH, ülkede mülteci olarak bulunan Somalilere, Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta ise 400 aileye Ramazan kumanyası dağıtma fırsatı buldu. Sudan'ın doğusundaki Kesele bölgesinde kumanya dağıtımı yapan vakfımız, özellikle engelli insanlara özel ilgi gösterdi.