81 ilde eş zamanlı denetim yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Yumaklı, "Yarından itibaren bakkal, kasap, şarküteri gibi işletmelere 81 ilde eşzamanlı olarak denetimler başlayacak" şeklinde duyuru yaptı.

Bakan Yumaklı A Haber'de gündeme dair soruları yanıtladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, denetimlerle ilgili önemli bilgileri paylaştı. 7642 kişinin denetime katıldığını ve 55 bin denetim yapıldığını belirtti. Bu denetimlerin 245 işletmede uygunsuzluk tespit edildiğini ve gerekli idari işlemlerin yapıldığını açıkladı. Ayrıca, halkın güvenilir gıdaya ulaşması için hassasiyet gösteren işletmelere teşekkür etti ve 245 firmanın iyileştirmeleri için takip edeceklerini söyledi. Denetimlerin 3'er haftalık periyotlarla devam edeceğini duyurdu ve bakkal, kasap, şarküteri gibi işletmelere 81 ilde eşzamanlı denetimlerin başlayacağını belirtti.

Ayrıca Zeytin fıçısına çıplak giren bir vatandaşla ilgili kapatma işlemi gerçekleştirip suç duyurusunda bulunduklarını da paylaştı.

Tarımsal üretimde genç ve kadınların sayısının artırılması gerektiğini vurgulayarak, destek ve teşviklerin bu yönde kullanılacağını belirtti. Genç girişimciler için kırsal kalkınmayla ilgili Uzman Eller Projesi hakkında bilgi verdi. Ayrıca tarımda teknolojinin kullanımına dikkat çekerek yapay zeka ile rekolte konusunda TÜBİTAK ile çalışma başlattıklarını ve pilot uygulamaların sonuçlarının Türkiye'ye yayılacağını ifade etti. Ek olarak, 2 yıl üst üste ekilmeyen tarım arazilerinin mülkiyet sahiplerine devlet tarafından kiraya verileceğini ve kiraların mülk sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı.