5-6 gün içinde serbest kalırlar

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, PKK'nın elinde bulunan kamu görevlilerinin hazırlıkların tamamlanmasının ardından 5-6 gün içinde serbest bırakılacağını söyledi. Türk, CHP için de "derin devletin ve barışı istemeyenlerin arkasında bir siyaset güdüyor'' dedi.

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, PKK'nın elinde bulunan kamu görevlilerinin hazırlıkların tamamlanmasının ardından 5-6 gün içinde serbest bırakılacağını söyledi. Türk, "Bu hazırlıklar biter bitmez yani en fazla 5-6 gün içinde. O konu da hiçbir sıkıntı yok. Bir gecikme yok sıkıntı yok" dedi.

Ahmet Türk, sürecin, Türk ve Kürt halkının ilişkilerinin yeniden düzenlenmesine yönelik bir süreç olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Türk, CHP'nin sürece yönelik tavrı için de şunları söyledi: ''Akıl ve vicdan sahibi olan herkesin bu sürece destek vermesi gerekir. CHP gibi bir parti önemlidir. Onun bu sürece destek vermesi, halkların kardeşliğini ve birlikte yaşama arzusu iradesini güçlendirmesi önemlidir. Aslında CHP'den beklentimiz budur. Ama bugün görüyoruz ki; çok açık şekilde derin devletin ve barışı istemeyenlerin arkasında bir siyaset güdüyor. Bu Türkiye açısından, 'sosyal demokratım' diyen bir parti açısından gerçekten üzüntü verici bir durumdur. Umut ediyoruz ki akılları başlarına gelir. Bu Ortadoğu'da ki kaosun, istikrarsızlığın çözümüne katkı sunacak bir duruşu sergiler.'