​4 milyar TL'lik yatay mimari

11 ilimizi etkileyen depremin ardından gözler İstanbul'a çevrildi. Zemininin sağlam olmasıyla bilinen Çekmeköy, yatırımcıların ve vatandaşların dikkatini çekti. İnşaat firmaları Ege Yapı ve Mona Yapı, bu bölgeye 4 milyar TL değerinde bir proje hayata geçirdi.

Haber: Çağrı Gökten

11 ilimizi etkileyen depremden sonra gözler İstanbul’a çevrilmişti. İstanbul’un da zemini sağlam ilçelerinden ilk sırada bulunan Çekmeköy, inşaat firmalarının ve vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Bu bölgeye yatırım yapan firmalardan Ege Yapı ve Mona Yapı birlikte 4 milyar TL’lik bir projeye imza attı. Yüzde 75’i ormanlarla çevrili olan bölgede hayata geçirilen Ormanyaka projesinde, hem sosyal çevre hem de deprem bakımından güvenli 150 daire ve 16 ticari ünite için ön satışlar başladı.

Teslimler 2025 yılının sonunda

“37 bin metrekare arsada, çam ormanlarının arasında, arazi eğimine uyumlu yerleşimi ile her katında müstakil ev rahatlığı sunan projemizi satışa sunuyoruz” diyen Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “15 blok, 3-4 kat olacak şekilde tasarlandı. Tüm daireler birbirinin manzarasını kesmeyecek şekilde planlandı. Projede ahşap, doğal taş ve metal peyzaj ürünleri yaşlandıkça değerlenen doğal malzemelere yer verildi. Proje teslimleri 2025 aralık ayında yapmayı hedefliyoruz” dedi.

İstanbul Havalimanı’na 35 dakikada

Projenin yüzde 75’i peyzaj alanlarına ayrılan OrmanYaka’da yürüyüş ve koşu parkurları, çocuk oyun alanları, spor sahası, açık yüzme havuzu, açık çocuk yüzme havuzu, süs havuzları ve çeşitli oturma alanları gibi pek çok sosyal donatı alanı bulunmaktadır. Ormanyaka projesi, İstanbul Havalimanı’na 35 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 25 dakika, Avrasya Tüneli, Şile Otoyolu ve 3 ana köprü güzergahına 25 dakika mesafede yer alıyor.