4 ilde 'Kuyu-5' operasyonu: 5 ayrı suç örgütü çökertildi

"Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya'da gerçekleştirilen "Kuyu-5" operasyonlarında, 5 ayrı organize suç örgütü etkisiz hale getirildi. Operasyonlar kapsamında 4 elebaşı da dahil olmak üzere toplamda 57 şüpheli gözaltına alındı."

Haber: Marina Mussa

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay merkezde Ömer Kartopu, İskenderun'da Ali Ak, Ankara'da Alper Aksoy, Çankırı'da Recep Armağan ve Konya’da cezaevinde bulunan Faris Çokkaynar'ın elebaşılığını yaptığı 5 organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri KOM şube müdürlüklerince operasyon yapıldığını ifade etti. "Operasyonlarda 4 elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 57 şüpheli yakalandı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.