3 gün sonra ses verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Neredesin Başkan. Siz sessiz kalırsanız dünya da size sessiz kalacaktır' diyerek tepki gösterdiği ABD Başkanı Barack Obama, 3 Müslüman gencin öldürülmesini 3 gün sonra kınadı. Obama yaptığı yazılı açıklamada, gençlerin "acımasız ve gaddar biçimde" öldürülmesiyle ilgili Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), soruşturma başlattığını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'de öldürülen 3 Müslüman gence ABD Başkanı Obama'nın sessiz kalmasını eleştirmesinin ardından 3 gün sonra açıklama yaptı.
Obama, "ABD'de hiç kimse, kim olduğu, görünüşü veya ibadet şekli nedeniyle hedef alınmamalı" ifadesini kullanan Obama, açıklaması şöyle sürdürdü: "Hepimiz tek bir Amerikan ailesiyiz. Ne zaman aramızdan biri vaktinden önce bizlerden alınırsa, onların nasıl yaşadığını hatırlayacağız ve kurbanlardan birinin sözleri de bizlerin yaşantısına ilham olmalı: 'Amerika'da büyümek bir nimet.' Yusor söyledi geçenlerde. Nereden geldiğiniz fark etmez. Birçok farklı yerden, farklı geçmişten ve dinden gelen birçok farklı insan var ama burada hepimiz biriz."
Dış basın Obama'nın sessizliğini böyle gördü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, olayın yaşanmasının ardından ABD yöneticilerinden herhangi bir açıklama yapılmadığı için eleştirdiği Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen 3 Müslümanla ilgili olarak ABD Başkanı Barack Obama yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamanın ardından Telegraph gazetesi, Obama'nın sessizliğini bozduğunu yazdı, BBC ise açıklamanın Erdoğan'ın eleştirmesinin ardından geldiğine dikkat çekti.