29 MAYIS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

​Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından 29 Mayıs'ta okullar tatil mi? sorusu da gündemdeki yerini aldı. Konuyla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Özer'den geldi.

Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından 29 Mayıs'ta okullar tatil mi? sorusu da gündemdeki yerini aldı. Konuyla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Özer'den geldi.

14 Mayıs Pazar günü tamamlanan seçimlerin nihai sonuca ulaşamaması sonucu seçimler ikinci tura kaldı. Yüksek Seçim Kurulu ikinci tur için seçim tarihinin 28 Mayıs olarak belirlendiğini duyurdu. Yayımlanan seçim takviminin ardından öğretmen, öğrenci ve veliler okulların tatil olup olmayacağını araştırmaya başladı. 14 Mayıs'ta yapılan seçim sonrasında eğitime bir günlük bir ara verilmişti. Birçok kişi seçim sonrası okulların tatil olup olmayacağını merak ederken ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Bakan Özer'in yaptığı açıklamaya göre 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimden sonra okullar 1 gün tatil edilecek.

29 MAYIS PAZARTESİ OKULLAR TATİL OLACAK

Seçimlerin 28 Mayıs tarihine ertelenmesi ile birlikte oy kullanımının okullarda yapılmasından ötürü 29 Mayıs Pazartesi okullar tatil olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer gündemle alakalı sorulan soruları yanıtlarken eğitime ara verilip verilmeyeceği konusu da netlik kazandı. Bakan Mahmut Özer, 29 Mayıs günü ders işlenecek mi sorusu için merakları giderdi. Bakan Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ''Seçimde ağırlıklı olarak oylar okullarda veriliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasının ertesi günü olan 29 Mayıs'ta okullarımızı eğitim öğretime hazırlamak için bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak. Okullarımızı 29 Mayıs’ta tatil edeceğiz.'' ifadelerini kullandı. Dolayısıyla yapılan açıklama dikkate alındığında öğretmen ve öğrenciler 1 günlük tatilin ardından 30 Mayıs Salı günü ders başı yapacak. Ayrıca Bakan Özer okulların kapanacağı tarihe de değinmekten geri durmadı. Okullar ne zaman kapanacak sorusunu merak eden öğrenciler Bakan Özer'in açıklaması ile okulların kapanacağı tarihi de öğrenmiş oldu. Mahmut Özer okulların 16 Haziran Cuma günü kapanacağını duyurdu.

EĞİTİME SEÇİM MOLASI

Eğitime seçim molası haberi Bakan Özer tarafından duyuruldu. Okullar seçimde oy kullanılmak üzere kullanılan alanlardan. Bu nedenle seçim sonrası okulların tekrar eğitim için hazır hale getirilmesi gerekir. Ancak bu biraz zaman alan ve uğraş isteyen bir durum. Bu nedenle Bakan Özer öğretmen ve öğrenciler için okulların yeniden hazırlanabilmesi doğrultusunda eğitime bir günlük mola verileceğini açıkladı. Ayrıca seçimde sandık başında görev yapacak olan öğretmenlerin de dinlenebilmesi açısından idari izinli sayılacağı da açıklandı. Dolayısıyla seçimden hemen sonraki gün okullar kapalı olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapmış olduğu açıklamada; ''28 Mayıs'ta ikinci tur seçimleri olacak, 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğrencilerimiz izinli olacak, öğretmenlerimiz idari izinli sayılacak.'' dedi.