21. Yüzyılın Hitleri

İsrail Ekonomi Bakanı ve Yahudi Evi Partisi lideri Naftali Bennett'in, kabine toplantısında sarf ettiği sözlere sert tepki gösteren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bennett'i Hitler'e benzetti.

MİLAT/ ANKARA

İsrail Ekonomi Bakanı ve Yahudi Evi Partisi lideri Naftali Bennett'in, kabine toplantısında sarf ettiği, "Ben şimdiye kadar çok Arap öldürdüm hayatımda. Bunda hiçbir problem yok" şeklindeki sözlerine sert tepki gösteren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bennett'i Hitler'e benzetti.

Terörist devlet İsrail

İçten, İsrail'i terörist bir devlet olarak gördüğünü belirterek, Bennett'in kullandığı ifadeyle bunu kanıtladığını dile getirdi. Bennett'i Adolf Hitler'e benzeten İçten, "İsrail, terörist bir devlettir. Bir ekonomi bakanının kalkıp da bu şekilde konuşması teröre verdikleri desteği ve nasıl bir terörist bir devlet olduklarını bir kere daha kanıtlamıştır. Çünkü bir bakanın suçu ne olursa olsun insanları yargılamadan, hukuku hiçe sayarak kişisel ön yargısı ve kanaatiyle çok sayıda insan öldürdüm demesi dünya çapında bir skandaldır" dedi.

Selahaddin Eyyübi misyonu

İçten, Selahaddin Eyyubi'nin misyonundan geldiklerini vurgulayarak, "Selahaddin Eyyübi, İsrailli Bakan Bennett'in açıklama yaptığı toprakları ve Kudüs'ü katliam yapmadan ve en önemlisi gönülleri fethederek almıştır. Tıpkı Diyarbakır'ı İslam ordularıyla alan Halid Bin Velid gibi. Tıpkı İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet gibi. Ve tarihimizin hiçbir döneminde dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun insan öldürmekle gurur duymadık" şeklinde konuştu.