2025 İBB Burs Başvurusu Ne Zaman?

​2025 İBB burs başvuru tarihi bugün itibari ile başladı. İBB burs başvuruları 25 Eylül ile 18 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuru şartlarını taşıyan öğrenciler, başvuru tarihleri sürecinde başvurularını tamamlayabilirler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), üniversite öğrencilerine yönelik burs desteği sağlayan "Genç Üniversiteli" kampanyasıyla her yıl binlerce öğrenciye maddi destek sunuyor. 2024-2025 eğitim yılı İBB burs başvuruları için tarihler netleşti. Başvuruların Eylül ayının son haftası ile Ekim ayının ilk iki haftasında tamamlanması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl İBB burs başvuruları 26 Eylül’de başlamıştı, bu yıl da başvurular 25 Eylül tarihinde başladı. Peki kimler İBB burs başvurusu yapabilir? İBB burs başvurusu nasıl yapılır?

İBB Burs Başvuruları Bugün Başladı

İBB burs başvuruları bugün başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla İBB burs başvurularının başladığını adaylara duyurdu. Adayların 25 Eylül ile 18 ekim tarihleri arasında burs başvuru işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Başvuru tarihini kaçıran adaylar burs başvurusunda bulunamayacak.

İBB Burs Başvuru Şartları

İBB burs başvuru şartları adaylar tarafından merak edilip araştırılıyor. İBB burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. 2024-2025 eğitim yılı için öngörülen başvuru şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: Başvuru yapacak öğrencilerin T.C. vatandaşı olması gerekmektedir.İstanbul’da öğrenim görüyor olmak: Öğrencinin İstanbul’da bir üniversitede okuyor olması veya ailesinin İstanbul’da ikamet etmesi gerekiyor. Anne-baba vefat durumunda ise öğrencinin yakınının İstanbul’da ikamet etmesi şartı aranıyor.Ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olmak: Her eğitim düzeyinden öğrenciler başvuruda bulunabilir.Eğitimine normal öğrenim süresi içinde devam ediyor olmak: Başvuru yapan öğrencilerin eğitim süresini aşmamış olması gerekiyor.Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf/özel üniversitede %100 burslu okuyor olmak: Yalnızca devlet üniversitesi öğrencileri veya vakıf/özel üniversitelerde tam burslu okuyan öğrenciler başvuru yapabilir.Başarı şartı: Ara sınıf yahut da son sınıf öğrencileri için, yıl sonu başarı notunun minimum 100 üzerinden 50 veya 4,00 üzerinden 2,00 olması şartı aranıyor..Maddi desteğe ihtiyaç duymak: Öğrencilerin, gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyaç duyduğunu belgelemesi şarttır.

İBB Burs Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Peki İBB burs başvuruları nasıl yapılacak? İBB burs başvuruları, İstanbul Senin mobil uygulaması üzerinden veya gencuniversiteli.ibb.istanbul web sitesi aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Eğitim yardımı başvurularını ve evrak işlemlerini de bu platformlardan kolayca yapabilirsiniz. Burs başvurusuna dair detaylar ve resmi açıklamalar İBB tarafından başvuru süreci yaklaşırken duyurulacaktır.

2024-2025 İBB Burs Ücreti Ne Kadar Olacak?

Merak edilen bir diğer soru türü ise 2024-2025 İBB burs ücreti ne kadar olacak? sorusu şeklinde ön plana çıkıyor. İBB bursu, üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını hafifletmek amacıyla belirli aralıklarla üç taksit halinde ödenecek. 2024-2025 eğitim yılında İBB burs ücreti, toplamda 15.000 TL olarak belirlendi. Bu burs, kazanan öğrencilere 5.000 TL + 5.000 TL + 5.000 TL olmak üzere 3 taksit şeklinde adaylara verilecek.