2024 YEREL SEÇİMLERİNDE EKRAM İMAMOĞLU KAÇ OY ALDI?

​31 Mart Yerel seçimleri için oy kullanma süresi 17.00 itibari ile sona erdi. Oy kullanımın sona ermesinin ardından gözler seçim sonuçlarına çevrildi. CHP'li seçmenler İstanbul Belediye Başkanlığına aday olan Ekrem İmamoğlu'nun kaç oy aldığını merak ediyor. İmamoğlu %51.1 oy aldı.

Yerel seçimler, bir ülkenin belirli bir bölgesindeki belediye başkanı, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve diğer yerel yöneticilerin seçilmesi amacıyla düzenlenen demokratik bir süreçtir. Bu seçimler, bir topluluğun günlük yaşamını etkileyen konularda karar alacak yerel yöneticilerin belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Yerel seçimler, yerel yönetimlerin halka hesap verebilirliğini sağlar ve toplumun temsil edilme ve katılım hakkını güvence altına alır. 31 Mart Pazar günü saat 08.00 itibari ile oy kullanmak için sandık başına giden seçmenler, seçim sonuçlarına odaklandı. Birçok kişi Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı? 2024 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı? sorusunu araştırmaya başladı. Seçim sonuçları doğrultusunda Ekrem İmamoğlu %51.1 oy alarak İstanbul Belediye Başkanı oldu.

EKREM İMAMOĞLU KAÇ OY ALDI?

Seçim için sandık başına giden yurttaşlar Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı? sorusu için ekran başına geçti. Cumhuriyet Halk Partisi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu'na sandıktan kaç oy çıktığı merak ediliyor. Sabah saat 08.00'da başlayan oy kullanma süreci 17.00 itibari ile sona erdi. Oy kullanımının sona ermesinin hemen ardından gözler sonuçlara çevrildi. 2024 seçim sonuçları için henüz sandık sayımı tamamlanmadı. Sandıktan çıkan oy miktarı için sayım tamamlandıktan sonra netlik kazandı. Ekrem İmamoğlu %51.1 oranında oy alarak yeniden belediye başkanı seçildi.

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu kimdir? sorusunu merak edenler için; Ekrem İmamoğlu, Türk siyasetçi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır. 3 Haziran 1971 tarihinde Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğan İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

İş hayatına atıldıktan sonra İstanbul Ticaret Odası'nda çeşitli görevlerde bulunan İmamoğlu, 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilmiştir.

Ekrem İmamoğlu, 2019 Türkiye yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ve seçimi kazanarak İstanbul'un 32. Belediye Başkanı olmuştur. Ancak, seçim sonuçları üzerindeki tartışmalar nedeniyle seçim iptal edilmiş ve yeniden seçim kararı alınmıştır. Yeniden yapılan seçimlerde de Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.