2018 LGS sınav soru ve cevapları yayında mı? (LGS soru-cevap)

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2018 sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? Bugün milyonlarca öürenci LGS sınavına girdi. Peki LGS sınav soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte LGS sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgiler..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu sene ilk defa uygulanan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) iki oturumda tamamlandı. 2018 yılı LGS sınavına katılan adaylar LGS sınavı soru ve cevaplarını araştırmaya başladı. İşte, MEB tarafından yayınlanacak olan 2018 LGS soru ve cevaplarının tamamı...

LGS SORU VE CEVAPLARI MEB ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2018 LGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sınavının sona ermesi ile birlikte adaylar soru ve cevapların ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS soru cevaplarının bugün açıklanması bekleniyor. Ancak resmi siteden LGS soru ve cevaplarının açıklanmasına ilişkin herhangi bir saat bilgisine yer verilmedi. 2018 LGS soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz haberimizin detayında yer alacaktır.

LGS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liseye Geçiş Sınavı'nda öğrencilere ilk olarak Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere, 40 soru yöneltildi. 2 Haziran 2018 cumartesi günü gerçekleştirilen merkezu00ee sınav sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Başvuru şartlarını taşımadığı ve başvurusu olmadığı halde öğrencinin sınava girmesi,

b. Cevap kağıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi

ç. Cevap kağıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,

d. Geçerli kimlik belgesinin ve fotoğraflı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

e. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,

f. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

g. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kağıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millu00ee Eğitim Bakanlığı Merkezu00ee Sistem Sınav Yönergesi'nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

2018 LGS SINAVI NASILDI?

LGS sözel ve sayısal olarak iki ayrı alanda düzenlendi. Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer soru yöneltildi.

İki bölüm arasında, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için 45 dakikalık süre verildi. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamadı.

Merkezi sınavın sonuçları 22 Haziran'da açıklanacak.

Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 yılı Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak.

Liselere yerleştirmelerde artık 2 ayaklı bir sistem geçerli olacak. Bu yıl ilkkez uygulanacak modelde yalnızca isteyen öğrencilerin katılacağı bir merkezi sınav olacak. Bu sınavın sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği ve geçen ay yayınlanan kılavuzla isimlerini açıkladığı toplam bin 367 liseye yerleştirmelerde kullanılacak. İkinci ayakta ise öğrencinin evine en yakın okula gitmesini öngören adrese dayalı yerleştirme yapılacak.

Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60 dakika süre tanınacak.

Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru; sayısalda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek.

İki bölüm arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.