2018 DGS sınavı ne zaman? DGS giriş belgesi yayınlandı mı?

Adaylar merakla 2018 DGS sınavı ne zaman sorusunun cevabını bekliyor. Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerden başarılı olanlar, lisans programlarına geçiş için DGS'ye girecek. Peki DGS sınavı ne zaman? DGS giriş belgeleri yayımlandı mı? İşte DGS sınavına dair detaylı bilgiler...

2018 DGS için adaylar arayışa geçti. Dikey Geçiş Sınavına katılacak olan adaylar sınavın ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki 2018 DGS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak? Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerden başarılı olanlar, lisans programlarına geçiş için DGS'ye girecek. Peki 2018 DGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

DGS NE ZAMAN YAPILACAK? Dikey Geçiş Sınavı(DGS) 21 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15'te gerçekleştirilecek. Adaylar, giriş belgelerinde belirtilen yerlerde sınava girecekler.

DGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ HANGİ TARİHTE YAYINLANACAK? Sınava girecek adayların yanında bulundurması gerekenlerden birisi de DGS sınav giriş belgesidir. DGS sınav giriş yerleri, ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Sınav yerleri genel olarak sınav tarihinden yaklaşık 7-10 gün öncesinde açıklanır. Sınav giriş yerlerinin açıklanması ile adaylar, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile girerek sınava girecekleri yeri öğrenebilirler. Sınav giriş belgesinde belirtilen yer dışında herhangi bir yerde sınava girilemez.

SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak.

Testte 120 soru yer alacak.

Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacak.

Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A'da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.