2. Halepçe korkusu!

Kürtler YPG ve Esed'ten kaçıyor!

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin denetimindeki Kamışlı'da 3 gündür taraflar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölgede gelen bilgilerde sivillerin bölgeden kaçtığı ve birçok Kürt sivilin Esed rejim askerlerince katledildiği belirtiliyor. Esed rejimi ve YPG Suriye'nin Kamışlı bölgesinde halen çatışıyor. Bölgede bulunan sivillerin korku içerisinde çatışma yerlerinden uzaklaştığı aktarılırken 3 gündür devam eden çatışmalarda her iki taraftan da çok sayıda kişinin öldü.

ENES BABACAN / İSTANBUL

Suriye savaşının başladığı ilk günden bu yana "iki güçlü müttefik" olarak kendilerini gören Esed rejimi ile PYD/YPG güçleri arasında PYD'nin kontrolünde tutmak istediği Haseke'nin Kamışlı ilçesinde hakimiyet mücadelesinin sebep olduğu vurgulanıyor. Katil Esed ile terör örgütü YPG arasında patlak veren hakimiyet savaşında, şuana kadar yaşanan çatışmalarda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 30'dan fazla ölü ve yüzlerce yaralının olduğu kaydedildi.

Esed yine çocukları katletti

Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde, bölgede Esed rejimi tarafından katledilen sivillerin arasında küçük yaşta çocuklarında olduğu görülüyor. PKK'ya yakın kaynakların aktardığı bilgi ve görüntülerde, Kamışlı kent merkezindeki Wehdu00ea kavşağındaki PYD noktasına rejim güçlerinin saldırısı üzerine YPG'nin yerel birliklerinin de dahil olduğu çatışmalarda Elaya Cezaevi rejim güçlerinden ele geçirildiği, 5 rejim askeri öldürüldüğü ve 62 rejim askeri esir alındığı ifade edildi.

Suriye'de Halepçe korkusu!

Irak devrik lideri Saddam Hüseyin'in Irak'ın kuzeyinde Kürtlere karşı düzenlettiği El-Enfal harekatında zehirli gaz saldırısı on binlerce sivil Kürt'ün ölmesiyle sonuçlanan Halepçe saldırısının bir benzerinin Esed güçleri tarafından yapılmasından endişe ediliyor. Yıllardır Esed ile ittifak halinde olan terör örgütü YPG'nin Kürt sivilleri bölgede kalkan olarak kullanarak kendisini mağdur gösteren bir örgüt olarak gösterme istediğinin binlerce Kürtlerin canına mal olacağı dillendiriliyor. Bölgeden kaçan sivillerin YPG'nin Esed ile ittifakının bedelinin ağır olduğunu vurguladıkları ve "Parti (PYD) bizleri topladığı kantonları özgürleştireceğiz diyordu. Ancak şuan güvendikleri Esed kadın çocuk demeden bizi katlediyor. Bunun sorumlusu Esed ve onunla iş birliği yapan partidir PYD'dir" diyor. YPG ve Esed'den kaçan sivil Kürtler Türkiye'ye doğru yola çıktılar.

Esed Kürt çocukları vuruyor HDP susuyor!

DAEŞ'in Kobani'yi kuşatmasına karşılık HDP Merkez Yürütme Kurulu protesto amacıyla Türkiye'de 2014 6 Ekim'inde başlattığı ve 50'nin üzerinde vatandaşımızın canından olmasına pahasına dünya kamuoyunun dikkatini Kobani'ye çekerek YPG'ye destek olmak istemişti. Kobani'deki Kürtlerin DAEŞ tarafından öldürülmesine büyük tepki gösteren HDP'nin Esed'in Kamışlı'da giriştiği Kürt sivil ve hatta çocuklarının katledilmesine ise sessiz kalması manidar bulundu. HDP'li hiçbir siyasiden Kamışlı'da Esed tarafından katledilen Kürt çocukları için kamuoyuna yansıyan bir açıklamanın olmaması kirli tezgahın geldiği aşaması olarak yorumlanıyor.