1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli atıldı

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'te açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli bugün törenle atıldı.
Dünyanın en geniş köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli atıldı. Programda Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuştu.
Başbakan Yıldırım ''Hicaz ve Körfez bölgelerinden askerlerin dönmesi sorun oluyordu. Ulaşım yabancıların elindeydi. Karayolu ve demiryolu seferberliği sürdürelemedi.'' ifadelerini kullanarak ulaşımın önemine dikkat çekti.
ERDOĞAN CANLI BAĞLANDI
Yıldırım, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a canlı bağlandı. Erdoğan, ''1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma töreni hayırlı olsun'' dedi.
MARMARA'NIN 5. ASMA KÖPRÜSÜ
Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına yapılacak köprü, Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin de 5. asma köprüsü olarak hizmet verecek.
DÜNYANIN EN UZUNU OLACAK
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te açılması planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü, tamamlandığında "dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" olacak.
10 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE
Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan ulaşım hattında Çanakkale'yi Marmara Bölgesi'nde çok önemli konuma taşıyacak köprü, 10 milyar liranın üzerinde yatırımla hayata geçirilecek.
İki yakanın birbirine, kenar açıklıklarıyla kendisinin toplam uzaklığı 3 bin 860 metre ve viyadükleriyle 5 kilometre üzerinde olacak köprünün iki ayak arasındaki açıklığının ise Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'ü taçlandırmak için 2 bin 23 metre olarak belirlendi.
Köprü, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak.