1915 algısı siyasi bir Haçlı Seferidir

Ak Parti Gaziantep milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ali Şahin Avrupa Parlamentosunu ve Papa'nın 1915 iddialarını bir 'Soykırım' şeklinde dillendirip değerlendirmeleri Türkiye'ye karşı oluşturulmuş postmodern siyasi bir haçlı seferinden başka bir şey değildir dedi.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/GAZİANTEP

Ali Şahin; "Tarihçiler ve bilim adamları tarafından gerçekliği asla ispatlanamamış ve Ermeni Diasporası tarafından oluşturulmuş Türkiye karşıtı bir algıdan ibaret soykırım iddiaları Avrupa'da Türkiye ile ilgili hazım problemi yaşayan kimi çevrelerde oluşmuş bir bağırsak gürültüsüdür" diye konuştu.

"Acıların adı, tonu ve rengi Batı için dinden dine, coğrafyadan coğrafyaya, dilden dile değişmektedir." Diyen Ali Şahin, katliamlara maruz kalanlar Myanmarda, Suriye'de Gazze'de, Kahire'de, Keşmir'de, Orta ve Kuzey Afrika'da, Bosna'da Müslümanlar olunca Avrupa'nın neden sessiz kaldığının sorgulanması gerektiğini hatırlattı.

Ali Şahin, Ermeni konusunda Batı'nın iki yüzlü olduğuna dikkat çekerek, "Batı'da bir çok ülke arkalarına saklandıkları Ermenilerin omuzları üzerinden Türkiye'yi hedef alıp ateş etmektedirler. Bugün ülkemizde yaşayan 80 bini aşkın Ermeni, Türk toplumu ile komşu olmuş, iş ortağı olmuş, kan bağıyla karı koca olmuş, et tırnak olmuştur. Yüz binlerce Ermeni vatandaşımız bugün ülkemiz sınırları içinde hayatını kazanmakta, Ermenistan'daki hayat standartlarının çok üstende ve refah içinde yaşam sürmektedirler" dedi.