Makina Teorisi Derneği’nin (MAKTED) destekleriyle bu yıl 4-6 Eylül 2019 tarihleri arasında 19.’uncusu düzenlenecek olan Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu’nun yürütücülüğünü, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Conker yapıyor. Türkiye’nin en dinamik ve genç teknik üniversitelerinden biri olan İSTE’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Sempozyuma, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve sanayi kuruluşlarından yoğun ve nitelikli bir katılım olması bekleniyor.
Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu (UMTS), 1984 yılından bu yana her iki yılda bir Türkiye’de konu hakkında çalışmalar yapan üniversiteler tarafından Makina Teorisi Derneği (MAKTED) işbirliği ile düzenleniyor. UMTS’nin amacı; “Makina teorisi alanında çalışan akademisyenleri, araştırmacıları ve endüstriyi bir araya getirerek bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunulmasının sağlanması ve makina teorisi alanında Türkçe literatür oluşturulması” olarak tanımlanıyor.
19. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu kapsamında; robotik, mekatronik, kontrol sistemleri, mekanik titreşimler, gürültü ve akustik, mekanizmalar, makina dinamiği, taşıt tekniği ve biyomekanik üzerine üniversiteler ve sanayi kuruluşlarında yapılan bilimsel ve endüstriyel araştırma çalışmaları ile sonuçları tartışılarak kamuoyu ile paylaşılacak. Ayrıca, makine ve makine teorisi alanındaki firmaların tanıtım yapabilecekleri ve istişarede bulunabilecekleri stant ve sunum olanakları da katılımcılara sunulacak. Sempozyum katılımcıları için Hatay Turizm ve Kültür Turu da yapılacak.
4-6 Eylül 2019 tarihleri arasında İSTE’de gerçekleştirilecek 19. Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu’nun yürütücülüğünü yapan İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Conker; konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bize güvenenleri mahcup etmemek için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışarak güzel bir organizasyon yapmaya çalışacağız, Makina Teorisi, Mekatronik, Robotik, Endüstri 4.0, Yapay Zeka konularına ilgisi olan herkesi Sempozyumumuza bekliyoruz.” dedi.
Katılımcı listesi, konular ve Sempozyum programı hakkında detaylı bilgiye http://umts.iste.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.