'17 Aralık savsıcı'na büyük şok!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Celal Kara hakkında, 'görevi kötüye kullanma' suçundan iddianame hazırladı
17 ve 25 Aralık soruşturmalarının şüphelilerinin şikayeti üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının şüphelilerinin şikayeti üzerine, 3 Mart 2015 tarihinde 17 Aralık soruşturmasının savcısı Celal Kara ile 25 Aralık soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş ile hakimi Süleyman Karaçöl için yargılanma izni verdi. Bu yargılama izni üzerine savcılar Kara ile Akkaş ve hakim Karaçöl'ün dosyaları, iddianame düzenlenmek üzere suç tarihinde görev yaptıkları İstanbul Adalet Sarayı'na en yakın Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu Bakırköy Adalet Sarayı'na gönderildi.
MUAMMER GÜLER İLE OĞLU BARIŞ GÜLER ŞİKAYETÇİ
Geçtiğimiz günlerde Savcı Akkaş ve hakim Karaçöl için iddianame düzenleyen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Celal Kara için de iddianame düzenledi. İddianamede, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler ile soruşturma kapsamında bir süre tutuklu kalan oğlu Barış Güler şikayetçi olarak yer aldı.
YARGILAMASI YARGITAY'DA YAPILACAK
'Görevi kötüye kullanmakla' suçlanan Kara için hazırlanan iddianame, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederse 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak olan Savcı Kara'nın dosyası, savcı olması sebebiyle Yargıtay'a gönderilecek ve yargılaması Yargıtay'da yapılacak.