15 Temmuz Şehitler Köprüsü''nün altındaki görüntünün nedeni belli oldu

İstanbul''daki 5.8''lik depremden sonra sosyal medyadan yalan haberler yayıldı. Provokatörler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü''nde bayrak asmak için kullanılan platformu, ''köprüde hasar oluştu, halatlar koptu, şeklinde paylaşıp panik havası oluşturdu. AFAD, tüm köprülerde hiçbir sorun olmadığını bildirdi.

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından sosyal medyada dolaşan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün altındaki görüntünün bayrak asmak için yerleştirilen platform olduğu anlaşıldı.

Köprüde bayrak asmak için kullanılan platformu, 'köprüde hasar oluştu, halatlar koptu, trafiğe kapatıldı' şeklinde yalan tweetler atıldı.

Oysaki paylaşılan fotoğraflarda görülenler, bayraklar asmak için kullanılan platformdu. Bu platform köprüde büyük hasar oluştu şeklinde yansıtıldı.

Erdoğan'ın açıklamasıyla kaldırıldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki temaslarının ardından İstanbul'a iner inmez açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Köprüleri kullanmayın, köprü halatları koptu diyen densizlere inanmayın" diye uyarılarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamasının ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde asılı olan flamanın indirilmesi için kurulan iskele eski yerine çekildi.

Emniyetten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Sosyal medya üzerinden deprem sonrası 15 Temmuz Şehitler köprüsünde hasar oluştu şeklinde paylaşımlar yapılıyor. Kesinlikle itibar etmeyin lütfen. Bahse konu yerde bayrak asmak için platform var. Vatandaşlarımızın panik yapmaması bizim için önemli." denildi.

AFAD: Köprülerde sorun yok

AFAD, "En büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası Boğaziçi’ndeki üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi." açıklamasında bulundu.