Avrupa Birliği gemisi Yunanistan ile su almaya başladı. Uzmanlar AB'nin dağılma sürecinin hızlanacağını defalarca açıkladı. İngiltere bunu ilk gören ülke oldu ve "şiddetli geçimsizlik" günlerini beklemeden Avrupa Birliği'nden çıkma kararı aldı. Ardından Fransa (Frexit), Yunanistan(Grexit), İtalya (Italeave), Çek Cumhuriyeti (Czechout), Avusturya(Oustria), Hollanda (Nrexit), Danimarka(Dexsit), Finlandiya (Finish), Slovakya (Slovakout) ve Portekiz (Departugal), referandumu ortaya attı.
İTALYA DA AYRILABİLİR
Bu 10 ülke içindeki Avrupa Birliği karşıtlığı son dönemde çok güçlendi. İtalya ve Portekiz'in Avrupa Birliği nedeniyle krize girdi. En azından politikacılar bunun böyle olduğunu açıkladı. Fransa ve İtalya halkının yüzde 60'ının AB'den ayrılmakistediği kamuoyu yoklamalarında daha önce ortaya çıkmıştı. Ancak hem Fransızhem de İtalyan politikacılar, bu sonuçların doğru olmadığını savunarak gün kazanmak istedi.
AB KARŞITLIĞI YÜZDE 60'I BULDU
Fransa'da özellikle aşırı sağ, referandum için gösterilere başladı. Çalışma yasasını protesto edenler de "AB'yi istemiyoruz" sloganları atmaya başladı. Fransa'nın 2017 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra referanduma gideceği iddia edildi.