10 BİN TL DEPREM DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası vatandaşlar 10 bin TL deprem desteğinden kimler faydalanabilir sorusunu araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeler için verilecek olan yardımın detaylarını duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası vatandaşlar 10 bin TL deprem desteğinden kimler faydalanabilir sorusunu araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeler için verilecek olan yardımın detaylarını duyurdu.

6 Şubat Pazartesi sabahı Türkiye büyük bir yıkıma uyandı. 7,7 şiddetindeki depremle sarsılan on il, 7,6 şiddetindeki ikinci bir depremle yeniden büyük bir felaket yaşadı. Depremde birçok bina yıkılırken enkaz altında kalan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları hala sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremde evini kaybeden vatandaşlar için 10 bin TL yardım yapılacağını duyurdu. Deprem için toplanan Kabine Toplantısı sonrasında verilecek yardım desteğinin detayları merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

10 BİN TL DEPREM DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Kabine Toplantısı sonrası 10 bin TL deprem desteği kimlere verilecek sorusu hız kazandı. Vatandaşlar toplantı sonrası yapılacak açıklamalar için yönünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevirdi. Kabine Toplantısı'nın sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere verilecek olan destek hakkında açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamalara göre depremde evi oturulamaz hale gelen vatandaşların bu yardımdan faydalanabileceği duyuruldu. Erdoğan açıklamasında; ''İlk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin TL taşınma ve 2 bin TL ile 5 bin TL kira yardımı, ayrıca yine hane başına 10 bin TL destek yardımı yapacağımızı zaten açıklamıştım. Ailelere deprem bölgesi dışındaki illere kendi araçlarıyla götüren vatandaşlarımızın yakıt masraflarını karşılıyoruz. Ayrıca depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin TL nakdi yardımda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

10 BİN TL DEPREM DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar 10 bin TL deprem desteği ne zaman verilecek sorusunu araştırmaya başladı. Deprem desteği için e-Devlet sisteminden bilgi almaya çalışan vatandaşlar desteğe dair detaylı bilgiye ulaşma çabasına girdi. Deprem bölgesi olarak belirlenen on ilde bulunan depremzedelerden evi oturulamaz hale gelenler bu destekten faydalanabilecek. Ancak 10 bin TL yardım için henüz net bir tarih belirtilmedi.