1 GÜNDE 167 ÖLÜ

Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin direnişçilere yönelik düzenlediği operasyonlarda son 24 saatte 19'u çocuk 167 kişi öldü

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejim güçlerinin ülke genelinde yönetim karşıtlarına yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği operasyonlarda başkent Şam'ın banliyölerinde 74, Humus'ta 26, Rakka'da 18, Hama'da 14, Dera'da 9, Deyru'z Zor, İdlib ve Halep'te 6'şar, Kuneytra'da 4, Haseke'de 3 ve Lazkiye'de bir olmak üzere 19'u çocuk toplam 167 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

17'İNCİ TÜMENÖSO KONTROLÜNDE

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Rakka'daki 17'inci Tümen'de bulunan mayın ve silah depolarını ele geçirdiğini, orduya ait savaş uçaklarının muhaliflerin eline geçen bölgeleri bombaladığını belirtti.

HALEP'TE HİZBULLAH'A KARŞI SAVAŞ

Halep'in Nubul ve Zehra beldelerinde bulunan Hizbullah ile ÖSO arasında yoğun çatışmaların meydana geldiğini kaydeden SRGC, Halep'in İza'a, Şeyh Maksud, Cemiyeti Zehra bölgelerinde iki ordu arasında sokak çatışmalarının yaşandığını dile getirdi.

ABD yönetimi silahlandırmayı görüşecek

Amerikan basını, Beyaz Saray''da bu hafta içerisinde Suriye konusunda toplantılar düzenleneceğini ve Suriyeli muhaliflere silah yardımı seçeneğinin de masaya yatırılacağını bildirdi.

'200 Rusya vatandaşı savaşıyor'

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, Suriye'de muhalif gruplar içerisinde 200 Rus vatandaşının El-Kaideye bağlı Kafkas Emirliği altında savaştığını açıkladı.