Tuareg isyancıları Wagner güçlerini pusuya düşürmüştü! Yeni görüntüler ortaya çıktı

​İki hafta önce Cezayir sınırına yakın bölgelerde Mali'nin kuzeyindeki Tuareg isyancıları ile Rus Wagner birlikleri arasında gerçekleşen ve 53 kişinin öldüğü iki günlük çatışmalara dair yeni görüntüler yayımlandı.

Haber: Yunus Akseki

Tuareg isyancıları, Mali ordusunun iki asker kaybettiğini ancak yaklaşık 20 isyancıyı öldürdüğünü açıklamasının ardından, Cezayir sınırındaki iki günlük çatışmada orduda görev yapan birçok asker ve Wagner paralı birliklerinden kayıplar verdiğini bildirdi. İsyancılar, öldürdükleri askerlerin görüntülerini de paylaştı. Videolarda, pusuya düşürülen araçların küle döndüğü ve çok sayıda Wagner askerinin cansız bedenlerinin yerde olduğu görülüyor.

'Ukrayna'dan Herhangi Bir Yardım Almadık'

Tuareg isyancıları, Wagner paralı askerlerine önemli kayıplar verdirdikleri operasyonda dış yardım aldıkları iddialarını reddetti. İsyancı ittifakının bir temsilcisi olan Mohamed Elmaouloud Ramadan, 15 Ağustos'ta Reuters'a yaptığı açıklamada, savaşçıların Ukrayna'dan herhangi bir yardım almadığını belirtti. Elmaouloud, "Tinzaouatene'deki çatışmalar için dışarıdan yardım almadığımızı açıkça söyleyebiliriz" dedi ve Ukrayna'nın isyancı harekete geçmişte mali veya askeri eğitim desteği sağlamadığını vurguladı.

Mali-Cezayir sınırındaki çatışmada 20 ila 82 Rus paralı askerin öldüğü bildirildi. Wagner, yaşadığı yenilgileri kum fırtınasına bağlayarak isyancıların başarılı bir pusu kurmasına neden olduğunu öne sürdü. Bu gelişme, 28 Temmuz'da Cezayir sınırı yakınlarındaki çatışmalarda düzinelerce Mali askeri ve Wagner paralı askerinin Tuareg isyancıları tarafından öldürüldüğü ve yaralandığı yönündeki Reuters haberinin ardından yaşandı.

Mali makamları, Wagner'in ülkede yaklaşık 1000 unsuru olduğu tahmin edilmesine rağmen, bu bilgiyi açıkça doğrulamış değil.