Kamuda servis hizmeti devam edecek

Memur-Sen'in yaptığı açıklamada, "İki bakanlıkla yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandı. Memurlar için servis hizmeti devam edecek." ifadelerine yer verildi.

Kamu tasarrufları kapsamında memurlara yönelik servis hizmeti iptal edilmişti. Bu tasarruf tedbiri, kamu çalışanları tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Yaşananlar sonrası bugün konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre iptal edilen memurlara servis hizmetinin devam edeceği bildirildi.

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamuda servis hizmetinin devam edeceğini açıkladı.

Yalçın, X hesabından yaptığı açıklamada, "Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme’den itibaren elde ettiğimiz Servis Hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde Tasarruf Tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşunda uygulanmayarak personel mağdur edilmişti." dedi.

Yalçın sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Eylemlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir."