Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

Ramazan Bayramı tatili boyunca, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından işletilen otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmayacak.

Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu. Buna göre, Ramazan Bayramı tatili boyunca, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişler ücretsiz olacak. Ücretsiz geçiş uygulaması, bu gece 00.00'dan başlayarak 15 Nisan Pazartesi saat 07.00'ye kadar sürecek. Ancak yap-işlet-devret projeleri bu uygulama kapsamında değerlendirilmeyecek.

Şehir içi toplu ulaşım bayram ve 23 Nisan'da ücretsiz

Şehir içi toplu taşıma hizmetleri de bayram ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ücretsiz olacak. Bu kapsamda, Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ve belediyelerin yürüttüğü toplu taşıma hizmetleri 10 Nisan Çarşamba saat 00.00'dan başlayarak 12 Nisan Cuma gün sonuna kadar ücretsiz olacak.

Ayrıca, yeni başlayan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda, Arnavutköy ve Taşoluk istasyonlarından biniş yapan yolcuların 19-31 Mart döneminde ücretsiz olarak hizmetten yararlanabilecekleri belirtildi.